h1

Emas ketiga

September 22, 2008

(ALLAH Yang Maha Pengasih pasti memberikan kemudahan)

 

Emas Ketiga : Cukuplah kemuliaan anda menjadi seorang muslimah

 

Jangan kau putus asa kerana tidak melihat jalan keluar..Kalau begitu, di manakah ALLAH dan taqdirNya?

 

Segala sesuatu yang menimpa anda saat berjuang di jalan ALLAH, merupakan penebus dosa anda atas izinNYA. Bergembiralah dengan khabar yang terdapat dalam hadith ini

 

Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wassalam bersabda :

 

Apabila seorang wanita berbakti kepada suaminya, mengerjakan solat lima waktunya, dan memelihara kehormatannya, nescaya ia akan memasuki syurga Tuhannya. (Hadith riwayat Ahmad).

 

Semua itu adalah perkara yang mudah bagi mereka yang di mudahkan oleh ALLAH. Oleh kerana itu saudariku, laksanakanlah amalan-amalan yang agung tersebut, agar engkau dapat menemui Tuhan Yang Maha Pengasih, berjalanlah sesuai dengan Al-Quran dan Sunnah NabiNya, nescaya engkau akan menjdai seorang muslimah sejati.

 

Semua perkara ini merupakan kemuliaan yang agung dan kebanggaan yang besar bagi anda. Kerana selain anda, ada wanita yang di lahirkan di negeri-negeri kafir, iaitu Nasrani, Yahudi, Komunis, ataupun agama dan ideology lain yang bertentangan dengan Islam. Sedangkan, anda dipiloih oleh ALLAH untuk menjadi muslimah sejati, dan Dia akan memasukkan anda ke dalam golongan umat Muhammad Shallallhu’alaihi wasallam. Anda juga termasuk orang-orang yang mengikut jejak Aisyah, Khadijah, dan Fatimah – semoga ALLAH meredhai mereka semua.

 

Kami sampaikan ucapan selamat buat anda, kerana anda adalah wanita yang solat lima waktu, puasa pada bulan Ramadhan, menunaikan Haji di Baitullah, dan memakai hijab yang di perintahkan oleh agama. Ucapan selamat buat anda, kerana redha ALLAH sebagai Tuhan yang di sembah, Islam sebagai agama yang di anuti, dan Muhammad Shallallhu’alaihi wasallam sebagai Rasul yang di ikuti.

 

Bekalan : bukan emas permata yang mempercantikkan anda, Melainkan yang mempercanttikkan anda adalah akhlaq anda, dan kekayaan anda adalah etika anda.

 

22 Ramadhan 1429H

8.14AM,22/09/2008

ANA.D.JUMIDIL @ S.H.J

CHERAS SELANGOR.

Email : hazidah@yahoo.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: